Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-darkem-heg_i49.jpg

Neobyčejné dárky

Hodnota dárku není v jeho ceně, ale v tom, jak dokáže potěšit obdarovaného. Přečtěte si „dárkovou inspiraci“ z redakce.

Vzpomínky na stěně

Všichni fotíme, ale kolik z nás nakonec fotky vyvolá? Vydolujte svoje vzpomínky z počítače a udělejte z nich dárek. Fotografii můžete darovat v originálním rámečku. Základ si udělejte z kartonu. Otvor na fotografii by měl být o 0,5 cm menší, než je obrázek a šířku si udělejte podle nálady. Tady je pár tipů, jak zdobit. Můžete nabarvit barvami a posypat flitry. Zajímavě bude vypadat rámeček s metalickými střípky. Rozstříhejte staré a nepotřebné CD a střepiny nalepte na karton. A když zabloudíte do papírnictví, uvidíte jistě další inspirace a bude vás to stát pár korun, ale mnoho úsměvů.

Dárek jenom pro tebe

Jeden z nejlepších dárků, které jsem kdy dostala, bylo morče k 5. narozeninám. Vůbec nevadilo, že stálo 30 Kč, byl to splněný sen a nejlepší kamarád. Od té doby vím, že dárky vůbec nemusí být drahé. Nejradši mám ty, které jsou přímo pro člověka, kterému se darují, a pro nikoho jiného – a ty se většinou nedají koupit. Loni jsem pro kamarádku vyrobila blok s fotkou její a jejího snoubence a dovnitř nalepila útržky mailů, které jsme si vyměňovaly celé roky, kdy s Martinem chodila, váhala, jestli je to ten pravý, a přemýšlela o jejich společné budoucnosti. Byl to dárek ke svatbě, a když ho další den rozbalila, psala mi, že ji dojal nejvíc ze všech těch velkých a drahých darů a rozbrečela se hned, jak jí došlo, o co jde. Dnes vím, že to bylo důležité i pro naše přátelství – jednoduchý dárek, který stál pár hodin práce a vědomí, že to stojí za to, protože mi na ní záleží.

Hra pro celou rodinu

Dárkem může být i společně prožitý čas s rodinou. Daruj své rodině vlastnoručně vyrobenou hru. Připrav si tolik tvrdších papírů (formátu A4), kolik členů má vaše rodina (každý bude mít svou hrací kartu). Na jeden z papírů nakresli mřížku 10 × 10. Celkem získáš 100 políček, která postupně vyplníš čísly od 1 do 100. Ale pozor! Čísla musíš napsat různými barvami libovolně po kartě a žádné nesmí chybět. Podle vzoru první karty vytvoř i karty ostatní (stejné uspořádání čísel i stejné barvy). Pravidla jsou jednoduchá. Jeden ze členů rodiny, který se klání neúčastní (na začátku to můžeš být třeba ty :-)), vyhlásí číslo, např. 78. Ostatní se snaží (každý na své kartě) číslo 78 co nejrychleji najít. Kdo na něj nejdříve ukáže prstem/tužkou, získává bod. Tři body = 1 bonbon. Vítězí ten, kdo má nejvíc bonbonů. :)  Příjemnou zábavu!

„Wellness poukaz“

Na malou tvrdou barevnou kartičku napiš na jednu stranu „Wellness poukaz“ pro ... a na druhou stranu vzkaz pro maminku nebo tatínka, který určitě potěší. Např.: Celý leden budu umývat nádobí, vynášet koš, doučovat mladšího brášku, uklízet garáž, pomáhat v dílně... A nezapomeň se podepsat :)! Potom už stačí jenom hezky zabalit a připravovat se na leden :-).

Neobyčejný dopis

Každý z nás občas potřebuje slyšet: „Je dobře, že jsi!“ Napiš svým nejbližším (každému zvlášť) krátký dopis o tom, jak jsou pro tebe důležití, pro co si je ceníš, co na nich obdivuješ... Bude to pár milých řádek, ke kterým se ale mohou kdykoliv, nejen o vánočním čase, vracet. Vlož do obálky a 24. prosince mezi ostatní dárky pod stromeček.

Krásné chvíle přeje redakce

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

 

Autor fotografie:  Gorilla DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz