Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-ve-vane-eiz_i87.jpg

Pohodička ve vaně

Máš pocit, že toho je na tebe poslední dobou moc? Pololetní písemky jsou v plném proudu? Venku je sychravo a tobě se nechce ale vůbec nic?  Odpočiň si a alespoň na chvíli přestaň vnímat všechny stresy. Nejlépe se relaxuje při koupeli. Připravili jsme pro tebe pár receptů na voňavé a zdravé koupele.

Vonná relaxace

Do vany přimíchej pár kapek vonného olejíčku. Působí na pokožku povzbudivě a pomůže ti uvolnit všechny zatuhlé svaly. Navíc tě tato koupel nabije novou energií.

Pohodička s tea tree olejem

Tato koupel působí proti stresu a pomáhá udržet pokožku zdravou. Je vhodná vždy, když máš pocit, že na tebe „něco leze“. Tea tree olej působí protizánětlivě a zvyšuje imunitu. Nejlepší dávkování je 5 kapek tea tree oleje do koupele.
Tip IN! Tea tree olej se dá také nahradit eukalyptem.

Rozmarýnová energie

Pomáhá při únavě a vyčerpání. Dodává tělu novou energii. Nasekej pět lžiček rozmarýnu a nech je 10 minut vylouhovat v teplé vodě.

Citronové teploučko

Citrusy pomáhají regulovat krevní oběh. Takže pokud máš pocit, že máš stále studené končetiny, je tohle koupel právě pro tebe. Vymačkej do koupele půlku citronu.

Mléčné pohlazení

Už naše babičky znaly kouzlo mléčné koupele. Do napuštěné vany přilij hrníček mléka. Pokožka se vyživí vitamíny a bude měkoučká a hebká.

Olejová péče

Velmi dobrá koupel, zejména v zimním období, kdy je tvoje pokožka suchá a rozpraskaná. Do koupele přidej 10 ml teplého oleje. A po 10 minutách bude pokožka jako nová :).

Bylinná pomoc

Tymián je dobrý na výživu pro suchou pokožku. Meduňka uvolní křeče a působí jako dezinfekce. Levandule pomáhá proti loupání pokožky. Máta pomáhá při nepříjemných a svědících vyrážkách. Šalvěj zase potlačuje horečku a pomáhá proti nachlazení.
Tip IN! Do bylinné koupele musíš připravit ten správný odvar. Dvě lžičky nasekaných bylinek zalij půl litrem vařicí vody a nech 5 minut vylouhovat. Bylinky lze také míchat dohromady.

Příjemnou relaxaci přejí Andrea a Katka (časopis IN!dívčí svět )

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.



 

Autor fotografie:  Anton Maltsev DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz