Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Divine Attraction, Nomads + Natives a Mate.O/TU

Organizátoři festivalu UNITED zveřejnili další kapely, které v srpnu vystoupí na vsetínských pódiích. K zahraničním hudebním hostům Christafari a LZ7, kteří byli představeni v prosinci loňského roku, přibyla sestava Nomads + Natives, formace Mate.O/TU a kapela Divine Attraction.

Duo Nomads + Natives z Filadelfie

Tvoří je houslisté a manželé Dan a Noele Huie. Hudební dramaturg Marek Moškoř uvádí: “Členové Nomads + Natives už před pár lety na festivalu vystupovali s kapelou Reilly. Umí skvěle komunikovat s publikem a na svou premiéru s novým programem se velmi těší. Jejich koncert bude určitě jedním z vrcholů klubové scény.”

Formace Mate.O/TU

Je to nový hudební projekt zpěváka a skladatele Mateusze Otremby. Mateusz se v něm vrací do počátků své tvorby. „Polský zpěvák a skladatel Mate.O je u našich sousedů známým jménem. Na UNITED vystoupí se svou aktuální tvorbou, která je kombinací písničkářství, bigbítu a starých kancionálovek. Kromě jedinečného hudebního zážitku zde bude také prostor pro chválu. Zkratka TU za lomítkem, která se dá přeložit jako totální uctívání.“, dodává Marek Moškoř.

Divine Attraction

Sestavu Divine Attraction v současnosti tvoří zpěvák a kytarista Cory Simon spolu s bubeníkem Brianem Bothwellem. „Kalifornské duo má za sebou dlouhou koncertní šnůru po celé naší republice v rámci misijního projektu na středních školách. Jejich hudba má současný pop-rockový zvuk, jejich pódiová show je plná energie a života.“, komentuje Marek Moškoř.

Česká a slovenská scéna

Z česko – slovenských interpretů se představí těšínská skupina Adonai, formace Lévi, ve které působí část členů kapely Jedním srdcem a slovenská houslistka a skladatelka Miriam Kaiser. Se sólovým projektem přijede zpěvák a klávesista skupiny Oboroh, Roman Dostál.

Novinkou letošního ročníku festivalu bude scéna v Domě kultury, která bude upravena do podoby hudebního klubu s cílem návštěvníkům zprostředkovat neopakovatelnou atmosféru koncertu v blízkém kontaktu s účinkujícími. Na scéně vystoupí mj. Nomads + Natives, Miriam Kaiser, Roman Dostál a další interpreti.

UNITED je křesťanský open-air festival

Jeho multižánrovost se projevuje ve škále zastoupených hudebních stylů a spektru dalšího programu. Ten zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, film dětskou scénu a sporty. V roce 2017 akci navštívilo na 4 500 účastníků. Festival se uskuteční od čtvrtka 23. 8. do soboty 25. 8. 2018 ve Vsetíně. Téma letošního ročníku zní „Mezi námi“.

Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook www.facebook.com/festivalunited. Na internetových stránkách je umístěn archiv materiálů a nahrávek z předchozích ročníků.

 

Ukázky tvorby skupin

Christafari - Lord You Are Good

https://youtu.be/2A3qhCtkMkw

LZ7 - So Good

https://youtu.be/c1CQVg1-0iE

Mate.O/TU - Wszystko poddane jest:

https://youtu.be/cn781gdjq3U

Nomads + Natives – Not Alone:

https://youtu.be/sld9uW9ADE8

Divine Attraction - Technicolor Love

https://youtu.be/gUfHbZ0aHUA

 

Odkazy Festivalu UNITED

Videospot UNITED 2018: https://youtu.be/hJOk-lO1yYA

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited

Instagram: https://www.instagram.com/festivalunited

YouTube: https://www.youtube.com/festivalunited

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz