Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

flirtovani-oci_i67.jpeg

Neúspěchy, trapné chvíle a ... kluci!

Znáš to. Cítíš, jak se ti krev žene do hlavy, rudneš a pálí tě tváře, chce se ti brečet a nejradši bys utekla. Trapas, nepříjemná chvíle, totální neúspěch. Těžko se na něj zapomíná a těžko se překonává. Takovou chvilku zažije každý z nás mnohokrát za život a nikdo není výjimkou. Náš minirozhovor se třemi zástupci mužského pohlaví ti trochu poodhalí, jak takové situace vnímají a řeší kluci. Je to u nich o tolik jiné?

Jak reaguješ, když se ti něco nepovede nebo ti něco nevyjde (třeba písemka nebo sportovní zápas)?

Petr, 16: Trochu si zanadávám a pak to většinou hodím za hlavu. Co s tím naděláš! Příště to třeba vyjde líp.
Jára, 17: Mě takový věci docela žerou, obzvlášť, když na tom makám, aby to vyšlo, a ono se to pak pokazí – nejlépe nějakou vlastní zbytečnou chybou. To je pak gól!
Tom, 16: Jasně že neúspěch bolí, to asi každýho, ne? Navenek se snažím vypadat ok, ale to víš, že to uvnitř hlodá a hlodá. Až do tý doby, než se mi zas něco pro změnu povede.

Stalo se ti někdy, že se do tebe někdo navážel? Jak řešíš takové situace?

Jára, 17: Často nejsem daleko od toho mu jednu vrazit a je to. Když je někdo neodbytnej, tak co s ním? Jasně že i takový týpky znám, co si nikdy nedají pokoj.
Petr, 16: Já si těch lidí nevšímám, neposlouchám je. Ale je fakt, že se mi ještě nestalo, že by mi někdo řekl něco opravdu hnusnýho, nebo si to alespoň nepamatuju.
Tom, 16: Jo, kluci ve třídě si ze mě dělali srandu, když jsem začal chodit se svou holkou a oni nikoho neměli. Měli hloupý řeči. Párkrát jsem je okřikl, ale pak jsem zjistil, že je to ještě horší. Tak jsem to nechal být a oni už toho skoro nechali.

Co nejtrapnějšího by se ti mohlo stát?

Tom, 16: To je těžký takhle říct! Existuje dost trapnejch situací... Já bych třeba nepřežil, kdybych musel na veřejnosti zpívat. (smích)
Jára, 17: To tady přece nemůžu říct, co nejtrapnějšího by se mi mohlo stát, vždyť už to by bylo děsně trapný! Si to holky domyslete, ne!
Petr, 16: Přesně tak. Ty nejtrapnější věci se stejně vždycky stávají ve vztahu k holkám. Buď za to můžou ony nebo můžou za to, že se cítíš trapně, protože se ztrapníš před nimi.

Takže se asi nemám ptát, co nejtrapnějšího už se vám stalo. Jaký je tedy váš recept na zvládnutí takové nepříjemné situace?

Petr, 16: Asi to chce nebrat to moc vážně, když to není nic katastrofickýho a jenom nějaká hloupá situace. Třeba se zasmát s ostatními. Ono se to dobře říká, ale je fakt, že to není jednoduchý. Ale asi je to nejlepší obrana a nejlepší způsob, jak z toho nakonec se ctí vybruslit.
Jára, 17: No, možná zas na oplátku ztrapnit toho druhýho, kdo se na tom tvém trapasu zasloužil. Asi to není moc čestný, ale znáš to... ulevíš si.
Tom, 16: Asi zkusit předstírat, že tě to nijak nerozhodilo, to by těm ostatním mohlo zavřít pusy. Když se nevztekáš, tak to nikdo nebude rozmazávat.

A IN! dodává...

Ať už se dostaneš do jakékoli situace, věz, že z trapasů, které se ti stanou, budou možná za nějakou dobu ty nejlepší a nejhumornější historky, se kterými budeš sbírat body na všech sešlostech :-)! Hlavu vzhůru!

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 

Autor fotografie:  Antonioguillem Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz