Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

dve-kamosky-bsn_i69.jpeg

Nešťastně zamilovaná

Známe to asi všechny: do někoho se zakoukáme, ale objekt našeho zaujetí naše city neopětuje. Čím víc je jasné, že už neexistuje žádná šance, že by si nás povšimnul, tím víc na něj myslíme a trápíme se. Jsme nešťastně zamilované. Vzdycháme, soužíme se a nevíme, co s tím. Dobré rady kamarádek, abychom dotyčného pustily z hlavy, nepomáhají. Co s tím?

Dobře si vzpomínám na svoje nešťastná zamilování a bylo jich hned několik… Říkala jsem si, že pořád chci někoho, kdo nechce mě. Případně zase naopak někdo chtěl mě, ale já nechtěla jeho. A tak jsem jen s povzdechem říkala: „Bože, to je nespravedlivé, dělej s tím něco!”

Pak do mého života vstoupil ON…

Když jsem se s ním setkala, připadalo mi, že je „naprosto úžasný”. Podle toho, jak se ke mně choval, jsem měla malou jiskřičku naděje, že by o mne mohl mít zájem i on. A protože jsme se neviděli často, měla jsem dost času si ve své mysli vytvářet „vzdušné zámky” a snít, jak by to jednou mohlo vypadat, až budeme spolu. Ale každé další setkání pro mě bylo jen zklamáním, že se zase nic nestalo a že jeho přátelskost je jen jeho vlastnost, protože se tak chová ke všem. Přesto jsem se nevzdávala naděje a stále dokola četla ten jediný e-mail, který jsem od něj dostala, a snažila se v něm najít náznaky náklonnosti.

Kamarádka mi pomohla

Z marných nadějí mě nakonec vyvedla kamarádka, která se dozvěděla, že můj „vyvolený” si na někoho myslí a JÁ to teda nejsem.

Musela jsem urazit ještě dlouhou cestu, abych se z tohoto „nešťastného” zamilování dostala. Po nějaké době jsem zjistila, že to celé dopadlo vlastně velmi šťastně. V každém případě jsem se během tohoto období hodně naučila a chtěla bych se vámi o tyto zkušenosti podělit.

Co dělat během očekávání toho pravého

Důvěřuj

Pokud jsi věřící v Ježíše Krista, není nic lepšího než se Mu se vším svěřit a důvěřovat Mu, že On ví, kdo a kdy je pro Tebe nejlepší. Důvěřuj, že Bůh má Tvůj život a Tvou budoucnost ve svých rukou.

Využij čas

Pracuj na sobě. Takové holky jsou mnohem zajímavější a přitažlivější pro kluky, než ty, co sedí jako zakleté princezny v koutě a čekají na „prince”, nebo ty, co neustále fňukají po tom jednom „panu Nedostižném”. Je tolik věcí, kterým se můžeš věnovat, a tak pracovat na své osobnosti. Přestaň se litovat, vstaň a jdi dělat něco pro druhé, pro Boha a tím vlastně i pro sebe.

Nebuď na lovu

Zachovej svou důstojnost a klukovi se nevnucuj. To by ho odradilo ještě víc. Ptala jsem se dnes už svého manžela, jak se cítil, když o něj nějaká holka hodně usilovala a vyloženě mu nadbíhala. Řekl mi, že mu dotyčná hned začala připadat téměř odporná. A to se mu předtím třeba trochu líbila! Viděla jsi film nebo četla knížku od Jane Austenové Rozum a cit? Objevuje se tam postava Elinor, která je tou, která se drží této rady. Ušetřila si mnoho bolesti a zklamání. Ten, kterého miluje, před ni nakonec přichází pokleknout. Je to celé sice trochu staromódní, ale myslím, že se od hlavních hrdinek můžeme mnohému naučit. Ono rozum a cit se nemusí vylučovat.

Snaž se myslet na jiné věci

Zaměstnej svou mysl jinak a zbytečně se nezneklidňuj myšlenkami na dotyčného. (Já jsem to dělala neustálým čtením toho jednoho e-mailu, co mi poslal.)

Nestav si vzdušné zámky

Neoddávej se příliš dennímu snění, co by bylo, kdyby… Možná kvůli tomu propásneš mnohem zajímavější a krásnější realitu.

Agnes z Eva Evě - časopis IN!dívčí svět

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 

Autor fotografie:  shefkate Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz