Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

parta-xtr_i49.jpg

Jsou kluci víc nepořádní než holky?

Co myslíte:)? Podíváme se na jeden problém z pohledu dívky a z pohledu kluka.

ONA

Moc ráda bych čestně napsala, že ano. Já sama mám samozřejmě vždycky všechno uklizeno a esteticky uspořádáno. Opravdu vždy. Výjimky nastávají snad jedině ve chvíli, kdy se někam chystám ve spěchu, když jdu pozdě spát, když se učím, když se náhle změní můj režim dne, když cestuju…

Bydlím na holčičím privátě (8 holek) a můj Milý na klučičím (9 kluků), takže si myslím, že pojetí pořádku celkem můžu srovnat.

U nás: krása

Občas vlasy v umyvadle nebo zaprskaný sporák, ale snažíme se.

U kluků...

na záchod se chodí zásadně jen v papučích. Další komentář netřeba. :)

Hlavní rozdíl mezi našimi priváty vidím v četnosti dekorativních předmětů a v pojetí „krásna“. U nás: svíčky, květiny, dekorace, záclony, mašličky. U kluků o ničem takovém nemůže být řeč. Nedávno ale měli „dekoraci“ na stole i oni: usušenou růži v rozbité sklenici beze dna. Tohle je podle mě všeobecný trend, můj taťka taky není zaměřený na dekorace a můj kamarád ajťák usušil kaktus.

Abych ale nebyla nespravedlivá

Existují oblasti, ve kterých za kluky zaostáváme. Nevím, jak vy, ale já a moje kamarádky ano. Jednoho dne jsem poprosila mého kamaráda, aby mi opravil počítač, a když mi ho vracel, pochopila jsem, že otevřel Pandořinu skříňku, která měla zůstat mužské polovině lidstva navždy uzavřena. Ucukávaly mu koutky, protože kromě neexistujícího přehrávače filmů, zastaralých programů typu ICQ, které asi 5 let nepoužívám, pradávné poslední kontrole stavu a podobných „chuťovek“ narazil i na onu složku s názvem „podivne“. Ano, tam házím všechno, čemu nerozumím. Takové ty programy s tajemnými názvy. Obě dvě spolubydlící, se kterými sdílím pokoj, mě ale uklidnily, že takovou složku mají taky. A co vy, holky? Mája

 

ON

Musím se kluků zastat. Nejsou tak velcí nepořádníci, jak se o nich říká. Vlastně to o nich nejspíš rozhlásily holky, aby zakryly své vlastní nedostatky v oblasti úklidu a hygieny, za které se stydí.

Holčičí pokoj se na první pohled tváří upraveně, ale to jen do doby, než otevřete skříň a vypadne na vás špinavé oblečení. Holčičí byty vždy vidíte čisté, protože do míst nepořádku vás prostě nepustí. To radši budou tvrdit, že dveře jsou zazděné, než aby přiznaly, že je za nimi neuklizený pokoj.

Měl jsem možnost vidět jednu dívku, která s láskou třídila svoje svatební oznámení. Každé opatrně vložila do čisté obálky, pak je rovnala na několik druhů hromádek a ty převazovala mašlí. Napadlo by vás, že na světě nemůže být pořádnější člověk.

Když mi ale pohled sklouzl dolů na zem...

uviděl jsem pravý opak: všude se válely odstřižky papírů různé velikosti, korálky, nepovedená oznámení, hrnky od kafe i čaje, použité ponožky a do toho větráček přehřátého notebooku rozfoukával po podlaze další kousky papíru.

Každý si prostě potrpí na trochu „jiný pořádek“. Já třeba nevěřím na utírání prachu. Jenom co nějakou plochu hadříkem přejedete, už můžete proti světlu vidět, jak na něm zvířený prach ze vzduchu zase přistává. A proč dělat práci, která je hned znehodnocena?

Pro nás kluky je prostě důležitější systém než estetika

V systému se skrývá ten pravý význam slova pořádek. K čemu máte hezkou kabelku, když v ní hledáte klíče pět minut?

A hlavní argument na konec

Zkusili jste někdy porovnat plochu na počítači holky a kluka? Honza

 

 

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  yanlev 90668372 Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz