Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-klukem-se-uci-matematiku-ttb_i29.jpg

Anketa: Rande, na které se těším

Prožíváme my holky rande stejně jako kluci? Představujeme si ho podobně? Asi tušíte, že je to totéž, jako kdybychom se ptali, jestli se nám všem líbí stejná barva. Není to tak :-). Podívejte se samy, jak na naše otázky odpovídali Jirka (24), Honza (23), Kuba (19), Bohuška (21), Lucka (20) a Monča (18).

Jaké bylo Tvoje první rande? (A jaké bylo Tvoje očekávání?)

Jirka: Proběhlo vlastně díky naší učitelce matematiky, protože já bych si tehdy netroufl pozvat holku ani na žvýkačky :-). Jednou mě přesadila o několik lavic dál za spolužačkou, které se v matematice tolik nedařilo, abych jí pomohl. A jelikož nestačily jen konzultace v hodině, domluvili jsme se i na schůzce po škole. Až časem se mi přiznala, že své matematické neznalosti trochu hrála :-).

Honza: Bylo to velice milé, jednoduché a prostě příjemné. Šli jsme na oběd, povídali jsme si a bylo nám spolu moc dobře :-). Očekávání jsem neměl žádné velké, protože se mi často stává, že když něco čekám, je to pak úplně jinak a jsem z toho zklamaný.

Kuba: To mi bylo asi 14, šli jsme spolu na jednu skautskou akci. Všechno se tak nějak dělo samo, byl jsem hodně nervózní, nevěděl jsem, co dělat, ale bylo to pak fajn :-).

Bohuška: Moje první rande se vlastně ani neuskutečnilo a možná právě proto je tím nejhorším, které jsem doposud zažila. Čekala jsem na dotyčného jednoho chladného včera asi hodinu, když mi zavolal, že na mě úplně zapomněl a že se nestihne dostavit. V telefonu ho bylo přes ruch a hlasitou hudbu špatně slyšet, nejspíš se dobře bavil někde jinde. Na další „rande“ jsem s ním už nešla :-).

Lucka: Především nečekané! A taky příjemné a milé – povídání při procházce jarní přírodou. A protože proběhlo téměř bez nějakého delšího plánování, tak jsem ani nestihla mít žádná očekávání :-).

Monča: Na svoje úplně první rande si už nevzpomínám, protože to mi bylo asi 6 let :-). První ,,opravdové“ rande jsem prožila až mnohem později. Dostala jsem pozvání na večeři do restaurace, ale nechtěla jsem, aby to bylo moc drahé, tak jsme se domluvili, že si objednáme pizzu. Ani jeden z nás si nechtěl vzít jako první :-).

Jak se připravuješ na rande? (Máš nějaký postup, rituál, něco speciálního?)

Jirka: Ne odlišně, než jak bych se připravil třeba do školy.

Honza: Rozhodně se hodím do gala, umyju se, navoním, pěkně obleču (nejlépe to, co mi slečna někdy pochválila).

Kuba: Na rituály nejsem. Snažím se vypadat trochu k světu. To se teda ale nevztahuje na případy, kdy sednu na kolo a jedu za holkou do sousední vsi – když si vzpomenu na jeden takový výlet, kdy jsem skončil v mokrém, rozoraném poli, musím konstatovat, že mé dívce nesmí záležet na blátě ani na roztrhaném oblečení :-).

Bohuška: Žádný speciální rituál nemám. Hlavně se snažím o to, abych se líbila sama sobě a cítila se dobře.

Lucka: Myslím, že na rande by se člověk měl chovat podle toho, jaký je, a proto nemám žádný postup.:) Důležité je zůstat sama sebou, nepřetvařovat se a nechovat se jinak, než jak je obvyklé ve společnosti kamarádů, aby si o nás ten druhý mohl udělat správný obrázek.

Monča: Se svým klukem chodím už dva a půl roku, takže se už dobře známe a nijak se nemusím připravovat. I dřív jsem se připravovala maximálně výběrem oblečení a voňavky :-).

Jak si představuješ ideální rande?

Jirka: To je různé, od návratu nočním městem z kina, přes výlety a výhledy na zapadající slunce, posezení u dobrého jídla nebo třeba společné sportování.

Honza: Ideální rande je pro mě takové, kdy spolu něco aktivně podnikáme, třeba stavíme draka, jdeme na procházku, házíme si létajícím talířem v parku, kdy je nám spolu jednoduše dobře a čas rychle utíká, ať je teplo nebo mráz, sluníčko nebo deštivo, světlo nebo tma.

Kuba: Obdobně, jako ideální setkání s přáteli. Všichni jsou bezprostřední, upřímní, veselí, všichni se baví, všichni se cítí, že někam patří a že pro někoho něco znamenají. Na kulisách nezáleží.

Bohuška: Nezáleží na tom, kde zrovna jsem a co dělám, ale s kým jsem. Pokud jsem s někým, s kým se cítím dobře, je jedno, jestli sedíme na lavičce v parku nebo v restauraci. Ideální rande by podle mě mělo být s osobou, která vám naslouchá, rozumí vám, chová se k vám hezky a se kterou se nebojíte být samy sebou.

Lucka: V příjemné společnosti a v příjemném prostředí. Takže třeba romantický výhled z osamělého místa v přírodě na západ slunce či na hvězdy nebo procházka nočním městem.

Monča: Na ideálním rande by podle mě neměly chybět svíčky, růže a dobré jídlo. Naposledy jsem takové rande prožila letos na Valentýna :-).

Za odpovědi děkuje Anička

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

Autor fotografie:  Stillkost DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz