Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-kytarou-eex_i44.jpg

Nikdy nezapomenu

Jeden z nejsilnějších zážitků mého života se pro mě překvapivě odehrál na křesťanském táboře. Netušila jsem, jak obrovskou moc může mít tolik dobrých lidí, shromážděných na jednom místě. Nic špatného tady prostě nemělo šanci!

Tak já tedy pojedu

Do loňského roku jsem nikdy na žádném táboře nebyla. Jako dítě jsem se nehnula od maminčiny sukně, a když jsem trochu povyrostla, informace o táborech se ke mně nějak nedostávaly. Minulé léto mi kamarád František nabídl, abych se jela podívat na tábor, který se svými známými už několik let pořádá pro holky a kluky od 15 do 20 let. I když už mi v té době bylo 23 let a o nějaké táboření jsem moc nestála, nechala jsem se přemluvit a společně s Frantou a jeho kamarády vyrazila. Když jsme dorazili na místo, přepadl mě trochu nepříjemný pocit, protože prostory, kde mělo vše probíhat, byly v areálu bývalého zajateckého tábora a skladu munice. Brrr! Po zádech mi běhal opravdu pěkný mráz, když jsem si představila, že v přilehlých budovách byli vězněni lidé. Nicméně jedna ze staveb, vcelku pěkně zrekonstruovaná, působila alespoň trošku přívětivěji. Byla jsem moc ráda, když mi Franta oznámil, že právě v ní budeme ubytovaní.

Úžasní lidé

Na místo se začali sjíždět holky a kluci, kteří se na tábor přihlásili. Po prvotním seznamování se začalo s vlastním programem, na který se už všichni moc těšili. Organizátoři měli přichystáno spoustu úžasných her, při kterých jsem zjistila, jak skvělí lidé se kolem mě pohybují. Třeba holky, které na první pohled vypadaly jako fifleny, byly ve skutečnosti moc milé a šikovné týmové hráčky. Nebo kluci, kteří se zdáli být jen namachrovanými frajírky, se ukázali jako obětaví pomocníci a nepostradatelné články celého společenství. Nejvíc jsem ale byla unešená z organizátorů. Skvělá parta, která nemusela chodit pro legraci daleko, zvláště pak otec Michal Jadavan, který pro mě absolutně zbořil všechny mýty o tom, jak jsou faráři vážní a tak trochu nudní pánové. Jednoduše jsem získala spoustu nových úžasných přátel.

Vyrazilo mi to dech!

Během celého tábora jsme měli každý den mši, při které jsme se vždy ještě více stmelili. Čas nám hrozně rychle ubíhal a najednou jsme se ocitli na konci týdne. „Škoda, že už budeme muset zase domů,“ zoufali jsme si úplně všichni. Ale čas nešel zastavit a přišel poslední táborový den. Ještě než se všichni opět vydali do svých domovů, proběhly závěrečné modlitby, které pro mě znamenaly něco, co si budu pamatovat snad do konce života. V naší táborové kapličce se vytvořilo asi pět skupinek, ve které byli vždy dva až tři vedoucí a k nim po jednom přicházeli účastníci. Já jsem si tuto modlitbu mohla taky vyzkoušet, a tak jsem se vypravila do skupinky, kterou měl na starosti zrovna Franta a jeho kamarád Mojmír. Posadila jsem se na zem a oni kolem mě poklekli a položili své ruce na mou hlavu. Po jednom se za mě začali modlit, děkovali Bohu za to, že mě k nim přivedl a za to, že jsem mohla jejich táborové společenství obohatit. Prosili za mě Boha, aby nade mnou držel ochrannou ruku a vedl mé kroky správným směrem. V modlitbě se zmínili, jak jsou rádi, že mě mohli poznat a jak úžasnou povahu mám. Byla to nádherná chvíle. Nemohla jsem se udržet a začala jsem plakat. Vážně, dojalo mě to k slzám.

Řekla bych, že jen párkrát v životě jsem se cítila být tak blízko Bohu, jako na tomto táboře. Všem, kteří se na tom podíleli, jsem byla nesmírně vděčná.

Překrásný pocit! Netušila jsem, jak parádní může křesťanský tábor být, a proto je jasné, že příští rok pojedu zase, to už ale třeba jako vedoucí.

Z vlastní zkušenosti napsala Ilča.

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Dollarphotoclub engy 1


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz