Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

zasnezena-cesta-lesem-hyd_i46.jpg

Bůh má plán i s tebou

Pokud jste pohlceni tím, co všechno nejste a co nedokážete, podívejte se do zrcadla. Bůh vás chce použít, má pro vás svůj plán. Počítá se se všemi talenty, dary a schopnostmi, kterými vás obdaroval.

Pokud jste pohlceni tím, co nejste, podívejte se do zrcadla a uvědomte si, že Bůh vidí to, co jste. Vidí váš potenciál a svou slávu ve vás. Neporovnává vás s člověkem vedle vás, aby si zjistil, zda jsou vaše schopnosti tabulkově srovnatelné. Zajímá ho, jak vy používáte potenciál, který do vás vložil. Odpálkuje každou výmluvu, kterou mu nadhodíte, abyste mohli ignorovat nebo odmítat jeho dary.

Bůh povolává a používá různé lidi s různými problémy

V Bibli vidíme, že Bůh povolává a používá různé lidi s různými problémy. Někdy povolal lidi, kteří byli na dně, protože se nechali pohltit svým hříchem. Někdy – docela často – povolává lidi, kteří jsou nízko na společenském žebříčku nebo jsou dokonce ze společnosti vyloučeni. Mnoho z nich by mělo docela dobrou výmluvu, proč nemohou Bohu sloužit, když je povolal. Jednou jsem četl seznam, který začínal takto:

Abrahám byl moc starý. Jakub byl lhář. Timotej měl žaludeční vředy. Petr byl zbabělý. Mojžíš koktal a byl vrah. David byl cizoložník. Marek byl nespolehlivý. Ozeáš měl za ženu prostitutku. Noemi byla stejně jako Rút vdova. Jonáš byl neposlušný. Miriam byla drbna. Tomáš pochyboval. Eliáš trpěl depresí. Jan Křtitel se legračně oblékal. Pavel pronásledoval církev. Marta byla příliš úzkostlivá. Zacheus byl moc malý. Maria byla jenom teenager. Lazar byl mrtvý.

Bůh na vás něco vidí, něco, co možná nevidíte ani vy sami

Jaká je vaše výmluva? Bůh na vás něco vidí, něco, co možná nevidíte ani vy sami. Volá vás, abyste byli pokorní, spoléhali na něj, a uvědomovali si, jak ho potřebujete, abyste mu byli schopni lépe sloužit.

Nebojte se mu odevzdávat, nebojte se vyjít, nebojte se být s ním v kontaktu!

 

Zpracováno podle knihy: Crash test, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství.
zdroj: www.vira.cz

Autor fotografie:  Bert Kaufmann CC BY SA 2.0


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz