Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

boty-od-martiny-dyh_i11.jpg

Zápisník redakce: Pantomima v obchodě

Loni moje boty nepřežily tuhou zimu, takže letos nastala nutná povinnost koupit nové. Já a nákupy nejsme zrovna kamarádi, ale bez zimních bot se prostě neobejdu, tak jsem si řekla: Jdu na to. A navíc jsem se rozhodla, že nenechám nákupy na poslední chvíli, protože jak začne sněžit, už bude všechno vyprodané a neseženu svoji velikost.

Dva týdny jsem obcházela obchody po celém městě a obhlížela, kde už dostali zimní boty a kde je mají nejhezčí. Samozřejmě přesně vím, co chci za boty a jako naschvál takové nikde nemají. Chci s kožíškem, aby mi nebyla zima, chci je vysoké, ale jenom nad kotníky, chci je se šněrováním, ale zároveň se zipem na boku, abych nemusela v jednom kuse zápasit s tkaničkami, chci je šedé, ale nesmí to být jen tak ledajaká šedá, musí to být antracitová. A zároveň musí být něčím zajímavé, žádné obyčejné, nudné boty nechci.

A jako naschvál zrovna žádné takové nikde nebyly. Už jsem se začínala smiřovat s tím, že budu muset slevit ze svých požadavků a koupit si první jakž takž pěkné boty, na které narazím. Když tu náhle! Hned u vchodu vystavené mezi novým zboží stojí ony – mého srdce šampionky. Věděla jsem, že budou moje. Mohly mít sice trochu teplejší kožíšek, ale to už přežiju. Hlavně, že nějaký mají.

Boty jsem si vyzkoušela, zkontrolovala a pak pyšně s krabicí několikrát prošla obchod, jestli náhodou nemají nějaké jiné, lepší. Ale říká se vybírej, ale nepřeber. Tak jsem šla platit a měla jsem radost, že tentokrát se mi nákupy vydařily a spokojeně se usmívám na pěkného mladého prodavače. Teď už se mi žádný nakupovací trapásek stát nemůže.

„Budu platit kartou. A dejte mi k tomu prosím něco na to…“ Nemůžu si vzpomenout na to správné slovo. Prodavač na mě kouká a ptá se: „Tašku?“

„Ne,“ odpovídám a šermuju rukama, přičemž se mu snažím pantomimou ukázat sprej. „Jo tak! Něco na impregnaci!“ pochopil konečně zmatený prodavač. To bylo to správné slovo.

„Ano!“

Prodavač měl radost, že já mám radost, protože mám svůj sprej na boty, a ještě k tomu se mu podařilo vnutit mi speciální vložky do bot. S odpruženou patou. No nekupte to! Pak se ještě snažil prodat mi kabelku z nové kolekce, ale nebyla odpružená, tak jsem odmítla. Třeba příště :)

Redaktorka Martina

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz