Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

sibalsky-usmev-doj_i25.jpg

Zápisník redakce: Moje vlasy 100% přírodní, 100% bio, 100% handmade

Vlasy, ach jo! Proč zrovna já mám jemné a nepoddajné vlasy? Proč zrovna já mám takovou divnou barvu? Proč zrovna já už druhý den po ostříhání vypadám jak vodník s helmou? Prostě vlasy jsou u mě věčné téma a stálý zdroj mé nespokojenosti. A jen tak mezi námi, je tu někdo, kdo to má jinak?

Moje jemné vlasy neurčité bary si prostě dělají, co chtějí. Někdy mám pocit, že jediné, co pomůže, je ostříhat do hola a nosit paruky s těmi nejúžasnějšími sestřihy, délkou tak akorát, barvou přesně podle obrázku na krabičce barvící emulze a hustotou jako z reklamy.

Ale teď vážně

Musím s nimi něco podniknout. Škola začala a všichni se předhání, aby byli co NEJ. Přes léto jsem si vlasy nechala ostříhat a do žádných jiných úprav se mi nechtělo. Sluníčko mi barvu stejně vypálí a zbytek se vymyje. Jenže teď je úplně jiná situace, je podzim a já mám chuť trochu experimentovat. Ale zase ne moc.

Vzpomněla jsem si, že kamarádka Ilča si barví na podzim vlasy přírodními zdroji. Dokonce o tom psala i v IN! Takže jsem začala zběsile listovat starými čísly... A byla jsem úspěšná. Ilča měla několik návrhů na vylepšení. Odvar z kopřiv, silný černý čaj… Ale já chtěla hnědou barvu plnou lesku, takže vyhrál nálev z ořechových slupek. :-) Naštěstí se jich v tuto dobu válí všude ještě dost a tak jsem vyrazila s taškou do parku. Rozhodla jsem se pro týdenní kůru, což jsou asi dvě až tři umytí. A voilà! Je ze mě hnědovláska.: -)

Je pravdou, že hnědý odstín chytilo i umyvadlo, moje ruce, ručník i kastrol, ale to jsou prkotinky, které se dají velice rychle napravit. Prostě vyměníte bílý ručník za tmavě modrý, umyvadlo po sobě hned umyjete a ruce opláchnete v citronové vodě. Ale! Opravdu to funguje. Takže hurá do toho. :-)

P.S.: Kdo má tmavší vlasy, tomu bude stačit jen jedna aplikace.

 

Ořechový přeliv

Budete potřebovat: 15 zelených slupek z Ořešáku vlašského (obaly ořechů), litr vody

Jak na to? Do hrnce vysypte přibližně 15 zelených ořechových slupek (může být i víc) a zalijete je litrem vody. Poté se slupky asi 20 min vaří tak, aby vše neustále probublávalo. Po dvaceti minutách výluh ze slupek sceďte. Vlasy si umyjte běžným způsobem pomocí šampónu a poté přijde na řadu vlažný výluh, kterým si přelijte hlavu. Vlasy zabalte do igelitové čepice nebo sáčku, překryjete ručníkem a nechte vše alespoň dvě hodiny působit. Potom vlasy opláchňete a můžete zkoumat, jak se vše povedlo.

Majka St

Recept z IN! 10/2016

Autor fotografie:  Minerva, studio Dollarphotoclub


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz