Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

martina-fotka-syr_i14.jpg

Zápisník redakce: Místa versus lidé

Někdo objíždí hrady a zámky, muzea a jiná zajímavá místa, aby jich měl navštívených co nejvíc. Já jezdím pořád do těch stejných měst a vesnic a za nic na světě bych neměnila.

Tak nějak se mi během studia a letních táborů a při různých koníčcích podařilo udělat si kamarádky po celé republice. A protože máme internet a mobily, nic nám nebrání udržovat spolu kontakt i několik let po té, co jsme dostudovaly nebo přestaly jezdit na tábory.

Jenže ono to dopisování tak úplně nemůže nahradit osobní kontakt, takže nezbývá nic jiného, než občas hodit batoh na záda a v šest ráno se celá rozespalá doplazit na vlak. Cestu znám nazpaměť, vím, kde mám přestoupit a po které zastávce následuje ta moje cílová… Jedu prostě někam, kde jsem skoro doma a znám to tam.

Nezáleží mi na tom, že neuvidím žádný nový zámek, protože od mé poslední návštěvy tak maximálně opravili silnici. Nevadí, že nemůžu machrovat tím, kolik jsem toho procestovala. Vracím se pořád na stejná místa z jednoho prostého důvodu: Kvůli lidem, kteří tam žijí a záleží mi na nich.

redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz