Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

ovoce-mve_i61.jpg

Zápisník redakce: Až se zima zeptá...co jsi dělala v létě.

U nás doma se celé léto zavařují okurky, dělá marmeláda, povidla a suší se houby a jablíčka. Prostě se dělají zásoby na zimu. A takovou malou zásobu dobrůtek na mlsání si můžeš udělat i ty sama a není to vůbec těžké a složité.

Já při práci a při učení ráda něco zobu. Jenže chipsy jsou slané a plné tuku, tabulka čokolády na posezení taky není to nejlepší a nejzdravější, takže u mě vítězí sušené ovoce a oříšky.

V létě suším jablka a hrušky, loupu vlašské ořechy a dávám dohromady, co se dá. Když pak v obchodě narazím na nějaké cenově dostupné ovoce, semínka nebo oříšky v akci, neváhám a přisypu. Hlavně mám ráda velké kusy kokosu, takže ten sháním vždy za jakoukoliv cenu. Pak mám sklenici na zobání smíchanou přesně podle mojí chutí.

A co všechno dát dovnitř? Sušená jablka, hrušky, švěstky, meruňky, datle, banán, goji, vlašské ořechy, lískové, para, kešu, pistácie, kokos, mandle, arašídy...

Podobným způsobem se dá vyrobit i směs müsli s ovesnými vločkami – buď jen tak jednoduše smíchané dohromady nebo zapečené do křupava s medem. Takže pokud ti třeba vadí, že v každém müsli z obchodu je spousta cukru a rozinky, můžeš si udělat vlastní směs na snídani.

Tip: Sklenice plná oříšků a sušeného ovoce na mlsání nebo domácího müsli ovázaná pěknou mašlí může být skvělý dárek pro kamarádku nebo někoho z rodiny. Klidně i na Vánoce :)

Martina

Autor fotografie:  Zbyněk Pavienský


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz