Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

premyslejici-holka-mji_i81.jpg

Zápisník redakce: Jak se asi cítí druzí?

Potkala jsem na nádraží slepého pána, který se sháněl po někom, kdo by mu pomohl najít jeho autobus. Nikdo se k tomu neměl a mně se popravdě taky moc nechtělo. Chvátala jsem. Ale co, tramvaj mi jede každou chvilku.

Ukázalo se, že najít příslušný autobus nebude tak snadné. Pán byl očividně dost zmatený a zamotaný. Vůbec mi nevěřil, že autobus mu jede z opačné strany a tam, kam on chce jít, je budova nádraží. Musel si sehnat někoho dalšího, kdo mu potvrdil, odkud jede jeho autobus. Urazilo mě, že mu tady pomáhám a on mi nevěří.

Jenže když jsem pána vedla na zastávku a říkala mu, ať dá pozor, že před ním je obrubník, došlo mi to. Stačilo mi, abych si představila, že nic nevidím a musím se spoléhat na někoho cizího, kdo mě někam vede a já nevím kam. Asi bych taky byla nedůvěřivá.

Byla to hezká připomínka toho, že když mám pocit, že bych měla někoho zkritizovat, myslet si o něm něco špatného, protože se mi nelíbí, co ten člověk dělá… Mám se vždycky zkusit vžít do toho druhého. Co ho k tomu vedlo? Jak se asi cítí?

redaktorka Martina

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  dubova DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz