Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

rozevrena-dlan-jbq_i29.jpeg

Zápisník redakce: Modlitba na prstech ruky

Papež František nabízí jednoduchý způsob modlitby, abychom při ní nezapomněli na důležité věci. Sám tento "návod" již mnoho let používá.

 

1. Palec - je prst směrem k vám

Proto se začínáme modlit za ty, kteří jsou vám nejblíže. Jsou to lidé, které si pamatujeme nejlépe. Modlitba za naše milované je "sladká povinnost."

2. Další prst je ukazováček

Modlete se za ty, kdo učí, vzdělávají a léčí. Do této kategorie patří učitelé, profesoři, lékaři a kněží. Potřebují podporu a moudrost, aby určovali ostatním správný směr. Vždy na ně pamatujte ve svých modlitbách.

3. Prostředníček je nejvyšší

Připomíná naše vůdce. Modlete se za prezidenta, poslance, podnikatelé a vedoucí pracovníky. Jsou to lidé, kteří řídí osud našeho národa a ovlivňují veřejné mínění ... právě oni
potřebují Boží vedení.

4. Čtvrtý prst - prsteníček

Možná se budete divit, ale je to náš nejslabší prst, každý učitel klavíru, to může potvrdit. Připomíná nám  modlitbu za slabé, za ty, kteří se potýkají s problémy a za nemocné. Oni potřebují vaše modlitby ve dne i v noci. Modliteb pro ně nebude nikdy příliš mnoho. A je to pozvání i k modlitbě za manželské páry.

5. A nejmenší ze všech - malíček

Malíček nám připomíná, abychom se nezapomínali modlit také za sebe. Svěřovat P.Bohu své radosti i starosti, chválit, děkovat a prosit.

Nechcete to taky zkusit? Přeju vám hezky prožitý víkend. Marie

 

Autor fotografie:  Photocreo Bednarek Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz