Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

petra-1-podzim-glx_i11.jpg

Zápisník redakce: A je to tu zas

Taky tě trápí podzim se stoupajícími povinnostmi ve škole, pochmurným a studeným počasím a melancholickou náladou? Nestačí ti už tričko a máš raději po ruce něco teplejšího?

Mám to podobně, začíná mi být zima ve svetru a bundě, a jakmile jsem v Brně, kde momentálně studuji, můj byt se proměňuje v mrazničku. Počasí si opravdu dělá, co chce! Není divu, je podzim. Určitě často myslíš na letní dny, kdy ses doslova pekla. Každé období má své. Myslím, že bychom se měli pokusit přemoci tu melancholii a podívat se na svět s nadhledem. Je třeba být pořád veselý a radovat se z maličkostí, protože ty tvoří svět krásný. Vždyť k tomu nás vybízí všichni svatí a taky náš Pán.

Jakmile tedy na tebe přijdou chmury, začni dělat něco, co tě baví. Ukliď si pokoj, zahraj si na hudební nástroj, přečti si knížku, zajdi si s kamarádkou na kafe, tancuj, vytvářej, maluj, choď do společnosti, modli se, zpívej nebo si jen dej něco hrozně dobrého na zub. Jsem přesvědčena, že ti hned bude lépe a svět bude veselejší:).

Rozhodně se neutápěj v pomyšlení na jakékoliv věci, které tě nutí být smutná. Neuzavírej se do sebe. Věřím, že to společně překonáme. Petra

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Olšovská Petra


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz