Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

hra-venku-vecer-se-zavazanyma-ocima-iwa_i14.jpg

Víkendové čtení: Hry do nepohody

Her není nikdy dost a proto vám nabízíme pár tipů, co si zahrát se sourozenci, kamarády i rodiči.

Máš na to minutu!

Co potřebujete: lístečky s úkoly

Počet hráčů: do 10

Napiš si na papír různé úkoly splnitelné za minutu (je dobré si na sobě ověřit ), Připrav si krabičku a očíslované kartičky a ty do ní vlož. (Každé číslo odpovídá jednomu úkolu na připraveném seznamu,) První hráč si vytáhne číslo. Po přečtení úkolu mu odstartuj minutu. Když splní, má bod. Pokračuje další hráč, a tak pořád dokola, podle toho, kolik si stanovíte kol. Vítězí hráč s největším počtem bodů.
Tipy: sněz půlku čokolády příborem (nehltat, poctivě rozkousat! - protihráči rádi zkontrolují), vylez na strom, vypočítej (3564x2139):31, hoď na kostce 6x šestku, doběhni přiměřeně daleko atd.

Pro náročné: splněný úkol vrátit zpět do hry, a příště je na něj jen 55s, pak 50s atd....Hodně štěstí.).

 

Popelčin střevíček

Co potřebujete: nic

počet hráčů neomezený

Chodíte s kamarády rádi do přírody a máte pocit, že vaše výlety občas potřebují zpestření? Odpočiňte si na chvíli a zahrejte si na Popelku, která ztratila střevíček. Nejdříve si sedněte do trávy a zujte boty. Všechny dejte na jednu hromadu a zamíchejte mezi sebou. Na určený pokyn začněte hledat mezi ostatními ty své. Ten, kdo své obě boty najde až jako poslední, má za úkol obout (nebo alespoň zašněrovat) boty svým spoluhráčům. Hra je vhodná pro alespoň 5 párů bot, čím více vás ale bude, tím zábavnější se může stát.

 

Znáš mě?

Co potřebujete: Hra Znáš mě, nebo vlastní kartičky s otázkami

Počet háčů: max 8

Nedávno jsem narazila na tuto skvělou hru. Je jednoduchá a skvěle nahradí třeba výlet, který zkazilo počasí.
Hráči se střídají v roli vypravěče. Ten vždycky vytáhne jednu kartu z balíčku a vybere jednu z otázek, které jsou na ní napsané. Například napsat oblíbenou filmovou hlášku, oblíbenou skupinu, nebo nejméně oblíbenou domácí práci. Ostatní pak mají za úkol vymyslet odpověď takovou, kterou by napsal sám vypravěč nebo která vypravěče nejvíce zaujme. Z napsaných odpovědí si pak vypravěč vybere tu, která je mu nejbližší a ostatní položením žetonů tipují, která to bude. Vyhrává ten, kdo tipnul správně nebo je autorem nejlepší odpovědi. Za každé kolo se sbírají body, vítězí samozřejmě ten, kdo nasbírá nejvyšší skóre. A nejlepší je, že i když je samotná hra docela drahá, otázky si prostě můžete vymyslet vlastní a zadarmo si vyrobit vlastní verzi. :)

A jaké máte osvědčené hry vy?

Více inspirace najdete v prázdninovém čísle. Vaše RedakceIN!

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  Zbyněk Pavienský


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz